Skiën en rugklachten

Skiën en rugklachten

Skiën of snowboarden geeft vaak blessures aan de knieën of het bovenlichaam. Echter geeft skiën ook vaak klachten aan de onderrug, of het kan klachten aan de onderrug verergeren. Het lichaam moet stabiel gehouden worden door middel van spieren. Daarnaast zijn de ski spullen vaak zwaar om te tillen.

 

Rugklachten door skiën

Om het lichaam stabiel te houden worden de kernspieren van het lichaam gebruikt om dit kunnen bewerkstelligen. De buik en rugspieren zijn de kernspieren en worden dus veel belast. Over heuvelachtig of hobbelige ondergrond skiën geeft extra druk op de wervelkolom. De tussenwervelschijven van de rug worden extra belast om de schokken te kunnen absorberen. Daarnaast kan een val tijdens het skiën de wervelkolom beschadigen. Ook het net niet vallen geeft een verhoogde druk op de spieren, wat klachten kan geven.

Voorkomen van rugklachten

Om rugklachten te voorkomen tijdens het skiën is het verstandig enkele weken van tevoren te beginnen met trainen. Zorg dat de buik en rugspieren goed genoeg getraind zijn dat ze langdurig aangespannen kunnen worden. Start met een warming up voor je de afdaling op gaat van jouw niveau, start bijvoorbeeld met een makkelijkere afdaling waardoor het lichaam kan opwarmen.

Behandeling

Een fysiotherapeut kan je helpen met het voorkomen van klachten en een schema opstellen om te trainen voor het skiën. De fysiotherapeut kan je helpen met een goed til techniek van de skispullen. Daarnaast kan je ski les nemen bij een leraar die bekend is met skiën met rugklachten.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Contactformulier

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u ons?

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:
MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen