Revalideren na sportblessures

Sportrevalidatie in Hilversum

U bent een sporter die geniet van zijn of haar sport? Dan is het vervelend als een blessure het plezier in het sporten verpest. Toch zijn er elk jaar weer vele mensen die last krijgen van een sportblessure. Het kan zijn dat u zich heeft verstapt bij een wedstrijd of dat u ongelukkig met een andere sporter in aanraking bent gekomen. Het kan ook zijn dat er te snel te veel wordt gesport, dit noemen we overbelasting blessures.

De fysiotherapeuten van MoveWell hebben veel ervaring met het revalideren van sporters. Samen met u bekijken we wat er precies mis is en hoe we er voor zorgen dat de klachten weer verdwijnen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan  vrijblijvend contact met ons op.

Aanpak van MoveWell

Samen met de fysiotherapeuten worden al uw persoonlijke factoren in kaart gebracht en een specifiek behandelprogramma opgesteld. Elke revalidatie is immers uniek. Tijdens de revalidatie worden er meetinstrumenten ingezet om het herstel te meten, zo hebben we goed inzicht hoe de revalidatie verloopt. De blessure dient op de juiste manier worden gerevalideerd om recidieven of  zwakten te voorkomen.

Soorten sportblessures

Sportblessures zijn er in verschillende soorten en maten. De grootte of ernst van de blessures lopen zeer uiteen. Soms ben je na 1-2 weken weer terug op het veld, soms ben je een jaar aan het revalideren. Veelvoorkomende blessures zijn:

  • Knieblessures (bijv. jumpers knee, kruisband blessure)
  • Enkelblessures (bijv. verzwikte enkel, overbelaste achillispees)
  • Voetblessures (bijv. hielspoor, blaren)
  • Beenblessures (bijv. spierscheuren)
  • Schouderblessures (bijv. overbelasting of uit de kom)
  • Elleboogblessures (bijv. tenniselleboog)

 

Doe je aan tennis, voetbal, hockey, zaalvoetbal, volleybal, fitnessen of een andere sport en heb je een sportblessure opgelopen? We zorgen ervoor dat uw spieren en gewrichten sterker worden, zodat de klachten verdwijnen. Het is heel belangrijk om niet te lang met klachten rond te blijven lopen, aangezien deze dan alleen maar erger zullen worden.

De fysiotherapeuten van MoveWell begeleiden je om zo goed en snel mogelijk op je oude niveau te krijgen.

 

Move Well Feel Better