Revalidatie Hilversum

Revalideren of fitnessen na Corona/Covid-19

De afgelopen tijd zijn wij met zijn allen een stuk minder fysiek actief geweest. Door alle maatregelen zijn er minder mogelijkheden geweest om lekker te sporten, spelen en bewegen. Zowel mensen die besmet zijn geraakt door het coronavirus als de mensen die veel thuis zijn hebben een periode van fysieke inactiviteit doorgemaakt. De gevolgen van deze fysieke inactiviteit lopen erg uiteen. Gedacht kan worden aan:

  • Longproblemen
  • Spierzwakte
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Algehele vermoeidheid
  • Pijn en stijfheidsklachten van gewrichten
  • Beperkingen in het dagelijks functioneren

 

Bij de intake worden alle belangrijke factoren en klachten in kaart gebracht om zo een specifiek behandelprogramma op te stellen. Ook worden er testen ingezet om het beginniveau te bepalen. Tijdens de revalidatie worden er zorgvuldig en regelmatig meetinstrumenten ingezet om het herstel in kaart te brengen en zo nodig aan te passen. De revalidatie bestaat vaak uit kracht-, balans-, conditie en ademspiertraining. Specifiek aan het corona virus is dat er heel geleidelijk aan getraind dient te worden. MoveWell beschikt over een grote oefenruimte met innovatie apparatuur.

Voor alle in mensen geldt: hoe eerder je begint met revalideren, hoe beter de kansen op volledig herstel!

sporten onder begeleiding hilversum

Sportrevalidatie Hilversum

Revalideren na botbreuken/fracturen.

Botbreuken hebben weken tot maanden nodig om volledig te genezen, afhankelijk van de soort fractuur en de mate van verwonding. Vaak is het in begin erg pijnlijk en trekt dat na enkele weken weg. Dit betekend niet dat het bot volledig hersteld is. Breuken kunnen conservatief of operatief behandeld worden. Bij een conservatief beleid wordt u vaak geïmmobiliseerd om de breuk te beschermen en te laten genezen. Bij complexere breuken is vaak een operatie nodig om de breuken weer goed te laten genezen. De functie herstel begint na het verwijderen van het gips (of andere fixatie methode). Het dagelijks functioneren is nog beperkt en het bot is nog niet sterk genoeg voor uw oude belasting. Samen met de fysiotherapeuten van MoveWell wordt een behandelprogramma opgesteld om uw dagelijks functioneren te verbeteren. De revalidatie begint met het reduceren van de reactiviteit en verbeteren van de beweeglijkheid. Daarna worden er oefeningen gegeven ten behoeven van de kracht en stabiliteit. Dit komt door de omdat tijdens het genezingsproces het bot, de gewrichten en spieren amper worden gebruikt.

Orthopedische/operatie revalidatie

Elk jaar worden er vele duizenden orthopedische operaties uitgevoerd in Nederland. Om het lichaam optimaal te laten herstellen is een zorgvuldig en passend revalidatie traject noodzakelijk. Onze uitdaging bij MoveWell is om samen met u, en de bijbehorende persoonlijke hulpvraag, het oude niveau weer te herstellen! Het kan ook voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden maar dat er door de orthopedisch chirurg naar de fysiotherapeut is verwezen.

De fysiotherapeuten van MoveWell zijn gespecialiseerd in orthopedische revalidatie. Vooraf worden alle belangrijke factoren in kaart gebracht en het behandelplan, specifiek op uw hulpvraag, opgesteld. Dit behandelplan is vaak intensief en begint al in de eerste week na uw operatie. Samen werken we aan de verbetering van de beweging van een gewricht, kracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Tijdens het traject wordt het herstel in kaart gebracht met innovatie meetinstrumenten. Zo weet u op elk moment van de revalidatie hoe u ervoor staat. Door specifiek te werken en meten kunnen we op elk moment de behandeling aanpassen.

Wij hebben korte lijnen met huisartsen en orthopeden, zodat we snel kunnen overleggen indien dit nodig is. Op deze pagina vindt u veel informatie, heeft u nog vragen neem dan gerust contact op.

sportfysio in hilversum

Hilversum Sportrevalidatie

De fase voor de operatie

Ondergaat u binnenkort een operatie? Dan is het verstandig om zo goed mogelijk de operatie in te gaan zodat uw verval na de operatie minder is. Wij horen regelmatig dat deze belangrijke fase wordt over geslagen terwijl dit de eerste stap is naar uw herstel. Wij helpen u graag met het opstellen en het begeleiden van een oefenprogramma zodat u zo sterk mogelijk de operatie ingaat.

Bij MoveWell Fysiotherapie bent u aan het juiste adres voor en na uw operatie!

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor beeldbellen? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
fysiotherapeut-angela-godecke

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Movewell-1858

Marco van den Heuvel

Oefentherapeut - rugrevalidatietherapeut