Revalidatie na een heupoperatie

De heup is het gewricht wat zit tussen het bekken en bovenbeen. De heup is een kogelgewricht, wat het zeer beweeglijk maakt. Aan de zijkant van de heup zitten belangrijke slijmbeurzen en rondom de heup liggen veel spieren en pezen. Hieronder veelvoorkomende heup operaties:

Totale heup prothese

Een heupprothese kan u helpen als u ernstige slijtage van de heup heeft. Hierbij worden de kop en kom van de heup vervangen voor een prothese. Voor de operatie kiest de chirurg de bij u meest gunstige techniek van benaderen (voren/achteren). De meeste patiënten kunnen één of twee dagen na de operatie al naar huis, ongeacht de benadering.
Het succes van uw heupoperatie heeft vooral te maken met het hele traject rondom de operatie: een goede voorbereiding, uw conditie en de revalidatie.

Heupklachten behandeling MoveWell

Impingement heup

Cam-type: hierbij zit er aan de rand van de heupkop een knobbel (CAM-laesie). Deze knobbel duwt bij diepe buiging van de heup tegen het labrum en de rand van het kommetje. Hierbij kan het labrum uiteindelijk scheuren

Pincer-type: hierbij zit er een extra botrand aan de heupkom. Het gevolg is dat de rand van de heupkop bij diepe buiging klem komt te zitten tegen deze botrand van het labrum, dat daar aan vast zit en op lange termijn kan gaan scheuren.

Bij beide types kan een operatie van de heup verricht worden. Hierbij kan via een kijkoperatie het gescheurde labrum of de oorzaak van de impingement verholpen worden.

Bursectomie

In uitzonderlijke gevallen kan bij mensen met chronische slijmbeurs ontsteking ervoor gekozen worden om de slijmbeurs te verwijderen.

Intertrochantere osteotomie

Met deze ingreep kan een chirurg de standsafwijking in u heup corrigeren vanuit het bovenbeen. De bedoeling van deze ingreep is om de natuurlijke verhoudingen in het heupgewricht zo goed mogelijk te herstellen, waardoor de spanning op het kraakbeen van het heupgewricht zal afnemen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor beeldbellen? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut
Movewell-1858

Marco van den Heuvel

Oefentherapeut - rugrevalidatietherapeut