Revalidatie na Corona/Covid-19 in Hilversum

Revalideren na Corona/Covid-19 infectie met de fysiotherapeut

De effecten van het coronavirus kunnen enorm zijn. De impact op de fysieke en mentale gezondheid kan groot zijn. De gevolgen van het coronavirus beïnvloeden dan het dagelijks functioneren en werkzaamheden. Na de besmettingsperiode of ziekenhuisopname is het belangrijk om zo snel als mogelijk te beginnen met de fysiotherapie.

De fysiotherapeuten kunnen u helpen met de fysieke gevolgen van de corona.

Veel mensen die het COVID-19/corona virus hebben meegemaakt ervaren beperkingen op fysiek, cognitief of sociaal-emotioneel gebied. De fysiotherapeuten van MoveWell kunnen u goed begeleiden op het fysieke gedeelte na de corona besmetting. Gedacht kan worden aan:

  • Longproblemen (zoals een verminderde spierkracht bij ademhaling)
  • Algehele vermoeidheid
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Spierzwakte in de armen en benen
  • Pijn en stijfheidsklachten van gewrichten
  • Beperkingen in het dagelijks functioneren

sporten onder begeleiding hilversum

fitness hilversum

Gespecialiseerde corona fysiotherapie

De fysiotherapeuten van MoveWell zijn gespecialiseerd in het behandelen van de gevolgen van het coronavirus. De fysiotherapeuten houden de nieuwste informatie omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. De fysiotherapeuten behandelen volgens de door experts en specialisten opgestelde richtlijnen.

Het post-corona behandelplan van de fysiotherapeut

Bij de intake worden alle belangrijke factoren en klachten in kaart gebracht om zo een specifiek behandelprogramma op te stellen. Ook worden er testen ingezet om het beginniveau te bepalen. Tijdens de revalidatie worden er zorgvuldig en regelmatig meetinstrumenten ingezet om het herstel in kaart te brengen en zo nodig aan te passen. De revalidatie bestaat vaak uit kracht-, balans-, conditie en ademspierkrachttraining.

Specifiek aan het corona virus is dat er heel geleidelijk aan getraind dient te worden. MoveWell beschikt over een grote oefenruimte met innovatieve apparatuur. Op het moment dat er andere disciplines nodig zijn zullen wij deze inschakelen. Gedacht kan worden aan een psycholoog, diëtiste of ergotherapeut.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Vanuit de basisverzekering zijn er 50 behandelingen beschikbaar. Een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is daarvoor noodzakelijk. De behandelingen gaan niet van uw aanvullende zorgpakket af. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Voor alle mensen geldt: hoe eerder de revalidatie begint, hoe beter de kansen op volledig herstel! MoveWell Feel Better!

Medische fitness

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor beeldbellen? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut
Movewell-1858

Marco van den Heuvel

Oefentherapeut - rugrevalidatietherapeut