Kaakklachten

Kaakklachten

De kaak is een van de gewrichten die het meest wordt bewogen op een dag. Kaakklachten zijn een verzamelnaam voor klachten in het kaakgewricht, de spieren rond de kaak en overige structuren rond de kaak. Vele kaakklachten komen voort uit overbelasting van de kauwspieren.

 

 

Mag ik u helpen bij uw kaakklachten?

Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff
Fysiotherapeut

Bekijk mijn online agenda voor een afspraak:

Eerste consult

Anatomie

Het kaakgewricht bestaat uit een deel van de schedel en de onderkaak. Tussen de kop en de kom zit een laagje kraakbeen, deze zorgt ervoor dat de botten soepel over elkaar heen bewegen en functioneert al schokdemper. Het gewricht wordt bij elkaar gehouden door spieren, pezen en banden. De kaak vele verschillende bewegingen maken, enkel de onderkaak kan bewogen worden.


Symptomen

Het niet meer kunnen bewegen van de kaken, klikken of pijn zijn veel voorkomende klachten. Wanneer kaakklachten worden verwaarloosd kan dit klachten geven in de nek of schouder of uitstralen naar het voorhoofd. Oorsuizen of oorpijn kan een gevolg zijn van kaakklachten.

Oorzaken

De meeste kaakklachten hebben een onderliggende factor als probleem zoals problemen met tanden of kiezen. Klemmen of knarsen van de tanden kunnen kaakklachten veroorzaken. Het overbelasten van de kauwspieren door kauwgom kauwen of nagelbijten kan ook onderliggend zijn. Daarnaast kan spanning, vermoeidheid of stress op ten duur klachten veroorzaken.

Banden van het kaakgewricht kunnen oprekken of scheuren. Hierdoor kan het kraakbeenschijfje uit zijn positie komen waardoor het terug geschoven moet worden bij het openen van de mond, dit wordt ook wel lock genoemd. De mond kan niet verder open of dicht gedaan worden.

Behandeling

Een fysiotherapeut kan u helpen met het verminderen van de kaakklachten. Het is belangrijk om het kaakgewricht en daarmee de spieren minimaal te belasten. De fysiotherapeut zal samen met u een behandelplan opstellen om de spieren en het gewricht weer te gaan belasten. Oefeningen om omliggende spieren optimaal te laten functioneren zal onderdeel zijn van de behandeling. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar de omliggende gewrichten zoals de nek en uw lichaamshouding.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Contactformulier

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u ons?

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:
MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen