Hielspoor

Hielspoor

MoveWell heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van hielspoor. Een hielspoor komt veel voor. Meer dan tien procent van de mensen krijgt hier last van. Een hielspoor ontstaat waar de peesplaat van de voet zich hecht aan de hiel. Een hielspoor bouwt geleidelijk op tot een doornvormige verkalking onder de hiel. Deze pijn kan geleidelijk opbouwen is voelbaar bij lopen en staan.

Dankzij de nieuwste shockwave apparatuur is een hielspoor nu gelukkig uiterst effectief behandelbaar. Lees hieronder meer over onze behandelmethode.

hielspoor klachten

Mogen mijn collega’s of ik u helpen bij uw hielspoor klachten?

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel
Fysiotherapeut

Bekijk onze online agenda voor een afspraak:

Eerste consult

Hoe ontstaat een hielspoor?

Aan de hak of hielbeen hecht de peesplaat van de voet. De voet draagt het hele lichaam. Wanneer de druk te groot wordt op de hiel en daarmee dus op de peesplaat kan er een ontsteking ontstaan. Bij hielspoor zit er een ontsteking aan het hielbeen op de plek waar de peesplaat aanhecht, dit resulteert in pijnklachten. Bij langdurige ontstekingen kunnen calcificaties, in andere woorden verkalking optreden, dan is er sprake van een hielspoor.

Oorzaken hielspoor

Hielspoor ontstaat veelal door overbelasting en verhoogde stress op de hiel. Vaak zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen. Belangrijk is om samen met de fysiotherapeut alle factoren in kaart te brengen die van invloed kunnen zijn op de klachten. Gedacht kan worden aan:

  • Overbelasting door te snel te veel gaan sporten.
  • Verminderde stabiliteit van de enkel of voet
  • Inzakking van de voet
  • Stijve kuitspieren.
  • Plat of holvoeten
  • Slechte schoeisel
  • Leeftijd of overgewicht

Deze aandoening komt veelvuldig voor, meer dan 10% van de mensen heeft er wel eens last van. De meeste mensen zijn tussen de 40-60 jaar. Hielspoor komt voor in vele maten, soms zijn de klachten kort en intens. Wandelt, loopt u veel? Dan is het mogelijk dat u klachten krijgt aan de hiel. Een hielspoor kan een langdurig traject worden wanneer er niet tijdig wordt ingegrepen.  Een hardnekkige blessure die maanden tot jaren kan duren.

Symptomen

Hielspoor geeft een scherpe of venijnige pijn rondom de aanhechting van de peesplaat op de hiel. Het vervelende aan hielspoor is dat de pijn bij elke stap ervaren kan worden. Bij staan of lopen komt er extra druk op de voet, wat de ontsteking provoceert. Met name bij het neerzetten van de hak/voet wordt de pijn ervaren.

Behandeling hielspoor

Shockwave & Hielspoor

Op dit moment is shockwave therapie dé therapie voor het behandelen van hielspoor. Shockwaves zijn gerichte geluidsimpulsen die stofwisseling en bloedcirculatie herstellen.

Er zijn vele soort shockwave apparaten. Voor de meest effectieve behandeling beschikken wij over radiale en gefocusseerde shockwave apparaten. Radiale shockwave therapie is de standaard shockwave die verreweg de meeste fysiotherapeuten gebruiken. Deze manier van shockwave werkt kort gezegd globaler en oppervlakkig werkt.

De laatste paar jaar is er dankzij innovatie in de shockwave therapieën nu ook gefocusseerde shockwave therapie. Deze shockwaves gaan dieper en preciezer te werk gaan. MoveWell heeft beide shockwave apparaten in huis om u te helpen.

Piezowave gefocusseerde shockwave

Echografie

Soms is echografie nodig om een precieze diagnose te stellen en de exacte locatie van de hielspoor te bepalen. Onze gefocusseerde shockwave apparaat, de Piezowave 2, is dermate precies afgesteld dat een echografie belangrijk kan zijn. MoveWell heeft fysiotherapeuten werken die in echografie gespecialiseerd zijn.

Totaal behandeling

Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen met hielspoor klachten. De vervolgstappen na een eventuele shockwave therapie zijn duidelijk! Het belangrijkste doel van de behandeling is het wegnemen van de oorzaken van hielspoor. Er wordt gekeken hoe het dagelijks leven zodanig kan worden aangepast dat de activiteiten zonder pijn kunnen worden uitgevoerd. Dit kan bestaan uit zool- en/ of schoenadvies.

Dit kan aangevuld worden met oefeningen voor spierlengte, spierkracht of stabiliteit. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op!

hielspoor fysiotherapie

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Contactformulier

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u ons?

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:
MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen