Hamstringblessure

Hamstringblessure

De hamstring bestaat uit 3 spieren. Bij een blessure is één van deze beschadigd. Er zijn twee type hamstringblessures. Een acute waarbij een duidelijke aanwijsbare pijnlijke plek aanwezig is. En een chronische. Hierbij worden de klachten langzaamaan erger en zijn ze vaker aanwezig. Vaak heeft de hamstring een sport gerelateerd onderliggend probleem.

masseren hamstring

Mag ik u helpen bij uw hamstring klachten?

Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer
Fysiotherapeut

Bekijk mijn online agenda voor een afspraak:

Eerste consult

Anatomie

De hamstring bestaat uit drie spieren alle drie hechten ze aan, aan de zitbeenknobbel en eindigen in het onderbeen. De pezen van de spieren zijn voelbaar en zichtbaar in de knieholte. De hamstring heeft als gezamenlijke functie het been naar achter heffen.


Symptomen

Klachten van een hamstringblessure is bij de acute vorm een plotselinge pijn of een verkrampt gevoel. De spier kan opzwellen op de plek van de blessure of om de plek heen. Het been kan niet goed naar achter gebracht worden en is ook vaak pijnlijk.

Oorzaken

Een acute vorm van een hamstring blessure kan komen vanuit vermoeidheid, on opgewarmde spieren, eerdere blessures, disbalans tussen de spieren van de voorzijde van het bovenbeen.

Een chronische vorm van een hamstring blessure is vaak te zwakke bilspieren of te zwakke spieren van de voorzijde van het lichaam.

Behandeling

De meeste klachten zijn binnen enkele dagen verminderd of weg. Belangrijk bij een acute vorm van een hamstringblessure is rust, koelen, drukverband en hoog leggen van het been om verdikking tegen te gaan.

Een fysiotherapeut kan helpen met het opstellen van een oefenschema, om de spieren weer te gaan belasten. Het is van belang dat de belasting langzaam wordt opgebouwd. De behandeling zal bestaan uit oefeningen met spierkracht maar ook rekoefeningen. Ook zal de behandeling bestaan uit adviezen voor de warming up en cooling down om nieuwe klachten te voorkomen.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Contactformulier

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u ons?

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:
MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen