Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie biedt behandelmethodes voor jong en oud. Een fysiotherapeut behandelt alle klachten aan het bewegingsapparaat van lage rugklachten tot klachten voorkomend uit reumatische aandoeningen. Voor klachten als hoofdpijn of schouder, de knie of andere bewegingsklachten biedt de fysiotherapie ook behandelingen en oplossingen. Fysiotherapie bestaat uit zowel “hands on” behandeling doormiddel van bijvoorbeeld massage, als “hands off” behandeling doormiddel van oefeningen.

Fysiotherapeut

 

Bent u op zoek naar een goede fysiotherapeut in Hilversum?

U heeft last van klachten die u al lange tijd dwars zitten? Misschien heeft u bij het sporten een blessure opgelopen, of door verkeerd bewegen of een verkeerde houding klachten opgelopen. Het is dan goed om hier zo snel mogelijk iets aan te laten doen. Per slot van rekening is het niet goed om met klachten rond te blijven lopen, aangezien deze dan alleen maar erger kunnen worden. Beter is het om eens contact op te nemen met MoveWell Fysiotherapie. U vindt ons in Hilversum, in Medisch Centrum Dudokpark. We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan en uw klachten te verhelpen.

 

Aan de slag met een ervaren fysio

Voor fysiotherapie die helemaal is afgestemd op uw wensen neemt u vandaag nog contact op met MoveWell Fysiotherapie. We hebben alle mogelijkheden voor u klaarstaan om sterker te worden en de klachten te verslaan. Om te beginnen kijken we naar de oorzaak van de klachten. We helpen u beter bewegen, zodat klachten verminderen of helemaal verdwijnen. Daarbij is het ook belangrijk om uw spieren en gewrichten sterker te maken. Wij hebben hier speciale apparaten voor klaarstaan, die we graag inzetten om u van de pijn af te helpen. Als de klachten eenmaal zijn verdwenen, dan helpen wij u met ervoor te zorgen dat de klachten ook wegblijven.

 

Meer weten over MoveWell Fysiotherapie?

Als u meer wilt weten over onze praktijk, of alle mogelijkheden die u bij ons heeft, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. We staan klaar om u alles te vertellen over onze praktijk en u te helpen met het voorkomen van verdere klachten. U kunt bij ons langskomen zonder verwijzing van uw huisarts. Onze diensten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Plan een effectieve behandeling

Een afspraak maken voor een effectieve behandeling bij Movewell fysiotherapie kunt eenvoudig maken. U kunt onderaan deze pagina ons formulier invullen of maak een afspraak door de online agenda in te zien van onze fysiotherapeuten op de pagina afspraak maken.

 

 

Move Well Feel Better

Oorsprong Fysiotherapie

De fysiotherapie is gebaseerd op de heilgymnastiek, dit was gymnastiek om fit en gezond te blijven. De fysiotherapie die wij nu kennen is ontstaan in de eerste helft van de twintigste eeuw. Tijdens de oorlog hadden de eerste fysiotherapeuten de handen vol aan oorlogsslachtoffers. Ze maakte gebruik van oefeningen en massage om het herstelproces na ziekte of operaties te versnellen. De naam fysiotherapie is in 1956 geïntroduceerd. Sinds dien draagt de fysiotherapeut zelf de verantwoordelijkheid van de patiënt en zijn of haar interventies. In Nederland zijn er ongeveer 28.000 afgestudeerde fysiotherapeuten geregistreerd. Tegenwoordig is de fysiotherapeut niet meer weg te denken in de gezondheidszorg.

knieklachten behandeling MoveWell Hilversum

Opleiding Fysiotherapie

De Nederlandse fysiotherapeuten hebben een vierjarige hbo-opleiding gevolgd.

De opleiding richt zich op de anatomie, orthopedie, neurologie en de daarbij behorende ziektebeelden. Een fysiotherapeut wordt opgeleid om zelfstandig een fysiotherapeutische diagnose te kunnen stellen. Voltooiing van deze opleiding resulteert in de Bachelor of Health Science.

Fysiotherapeutische behandeling

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Wanneer u klachten heeft aan het bewegingsapparaat en waardoor bewegen wordt bemoeilijkt kan de fysiotherapeut u helpen. Na een intakegesprek en een uitvoerig onderzoek zal de fysiotherapeut een behandeling op maat met u bespreken.

Een typische behandeling van een fysiotherapeut afhankelijk van uw klachten zal bestaan uit massage, oefeningen of manipulaties. Om het geblesseerde lichaamsdeel weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

Maak nu online een afspraak!