Elleboogklachten

Elleboogklachten

Klachten aan de elleboog ontstaan vaak door overbelasting. Bekende elleboogklachten zijn tennis- en golferselleboog klachten. Deze klachten hebben niet direct verband met de sport zoals de naam wel zou vermoeden. Wanneer u het gewricht langdurig belast met bijvoorbeeld langdurig achter de computer werken of schilderen kunnen deze klachten ontstaan.

elleboog klachten

Mag ik u helpen bij uw elleboogklachten?

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel
Fysiotherapeut

Bekijk mijn online agenda voor een afspraak:

Eerste consult

Anatomie

De elleboog is de verbinding tussen de onderarm en de bovenarm. Naast dat de elleboog kan strekken en buigen hij ook draaien. Hierbij glijden de botten van het spaakbeen en de ellepijp om elkaar heen om te kunnen draaien. Het strekken gebeurt door het aanspannen van de triceps en het buigen gebeurt door het aanspannen van de biceps. Naast dat er in de arm spieren en banden aanwezig zijn, zitten er ook zenuwen in de arm. De meest bekende zenuw is de nervus ulnaris die bij het stoten van de elleboog een “stroomschokje” geeft. Vandaar de naam stroombotje.

Symptomen

Symptomen van elleboogklachten zijn afhankelijk van het probleem. Pijnklachten komen vaak voor bij het handen schudden, optillen van de hand, strekken en of buigen van de hand. Daarnaast kunnen pijnklachten ook lokaal zijn en voelbaar zijn bij aanraken van de plek. Verder kan de onderarm gezwollen zijn of stijf aanvoelen. Vaak zijn klachten niet direct voelbaar maar pas na een paar uur of een paar dagen bijvoorbeeld na een langdurige belasting. Wanneer er een zware inspanning is geweest kunnen klachten direct ontstaan.

Behandeling fysiotherapie elleboog

Ontstaan

Het ontstaan van polsklachten verschild per type klacht. Doordat er zowel een spier, banden, gewricht of zenuwaandoening onderliggend kan zijn aan de klacht is het ontstaan verschillend. Het carpaal tunnel syndroom ontstaat door een beknelling van de nervus medianus zenuw. Het syndroom van de Quervain ontstaan over het algemeen door overbelasting van de duimpezen, wanneer er veelvuldig veel kracht gezet moet worden.

Wanneer er sprake is van een tenniselleboog heeft dit vaak te maken met overbelasting van de polsstrekkers. Langdurig werken achter een computer, maar ook metselen, timmeren of schilderen zijn activiteiten waarbij de pols te maken krijgt met langdurige belasting. Golferselleboog kent dezelfde symptomen, al zijn deze klachten meer aan de binnenzijde van onderarm voelbaar.

Behandeling

Tijdens de behandeling zal eerst gekeken worden wat het onderliggend probleem is van de klacht zodat er een gericht behandelplan kan worden opgesteld. Om een goed resultaat en een zo klachtenvrij mogelijk te kunnen bewegen zal u doelgerichte oefeningen gaan doen die u thuis ook zal moeten uitvoeren. Deze oefeningen dragen bij aan een gezond beweeggedrag, om de kans op nieuwe klachten te minimaliseren.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Contactformulier

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u ons?

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:
MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen