Behandeling

Behandeling Fysiotherapie

Wanneer u klachten heeft aan het bewegingsapparaat kunt u een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Een behandeling van de fysiotherapeut zal afhankelijk van uw klachten bestaan uit oefeningen en spiertechnieken om u lichaam beter te laten functioneren. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

De Fysiotherapeut

De fysiotherapeut helpt u wanneer bewegen wordt bemoeilijkt door klachten aan het bewegingsapparaat. Als u een blessure heeft, beperkingen in bewegen wordt ervaren of als u een aandoening heeft kunt u een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Samen met u wordt er een behandelplan opgesteld om veilig en gezond te kunnen bewegen. De doelen worden gesteld naar aanleiding van uw klacht en uw persoonlijke activiteiten.

De Behandeling

De behandeling van een fysiotherapeut bestaat naast af en toe massage om spieren los te maken ook uit oefenen. Daarnaast kan indien nodig gebruik worden gemaakt van medical tape of van manipulaties. De eerste stap is het in beweging brengen van een lichaamsdeel, waarna er gestabiliseerd wordt, wat bijdraagt aan het optimaal functioneren.

manuele therapie chiropractie

De Kwaliteit van de Fysiotherapeut

De kwaliteit van de fysiotherapeut wordt gewaarborgd doordat onze therapeuten staan ingeschreven bij in het BIG-register  en in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Dit betekend dat de therapeut aan alle kwaliteitseisen voldoet die door de Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) zijn opgesteld.

Indicatie voor Fysiotherapie

Indicatie voor fysiotherapie is er bij klachten altijd. Wanneer u klachten aan het bewegingsapparaat ervaart kunt u terecht bij de fysiotherapeut. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Wachten met lichamelijke klachten kan er voor zorgen dat klachten erger worden en dat het langer duurt voor klachten verminderen.

Tarieven voor Fysiotherapie

Indien u niet aanvullend verzekerd bent of indien u door de te vergoede behandelingen heen bent.

 

In de praktijk

Intake en onderzoek na verwijzing €52,00

Screening   €14,00

Intake en onderzoek na screening €49,00

Behandeling fysiotherapie €39,00

 

Aan huis

Intake en onderzoek na verwijzing €64,00

Behandeling fysiotherapie €49,00

 

In een instelling

Intake en onderzoek na verwijzing €49,00

Behandeling fysiotherapie €46,00

 

Niet nagekomen afspraak €25,00

Later dan 24u van tevoren afzeggen €25,00

Vergoeding voor Fysiotherapie

Behandelingen van de Fysiotherapeut worden vergoed afhangend van uw klacht vanuit de basis of de aanvullende verzekering.

Vanuit de basisverzekering

Fysiotherapie bij een chronische aandoening van de ‘chronische lijst’ wordt vanaf de 21ste behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Fysiotherapie bij jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering de eerste 9 behandelingen vergoed. Jongeren tot 18 jaar met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen vergoed krijgen.

 

Vanuit de aanvullende verzekering

Overige behandelingen van klachten van een fysiotherapeut worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Raadpleeg uw polis om te zien voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent.