Bechterew

Bechterew

Bechterew of spondylitis ankylopoetica is een reumatische progressieve aandoening. Hierbij is een ontsteking aanwezig in het bekken en/of in de gewrichten van de wervelkolom. Deze ontstekingen kunnen geleidelijk aan leiden tot verbening van het bekken of de wervelkolom. Door de verbening kan er verstijving van het bekken en de wervelkolom ontstaan. Dit kan als gevolg hebben dat er een voorovergebogen houding wordt aangenomen. Bechterew komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

 

Mag ik u helpen bij uw bechterew klachten?

Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff
Fysiotherapeut

Bekijk mijn online agenda voor een afspraak:

Eerste consult

Anatomie

De wervelkolom is opgebouwd uit 7 halswervels, 12 borstwervels, 5 lendenwervels en het staartbeen. Het bekken zit tussen de lumbale wervels en het staartbeen. Het heupgewricht is een gedeelte van het bekken en het bovenbeen. Tussen alle wervels zitten kleine kussentjes die zorgen voor de schokabsorptie van de wervelkolom.

Symptomen

Door de verbening waarbij het kraakbeen wordt omgezet in bot worden er voornamelijk stijfheid en pijn in de onderrug als symptomen ervaren. Klachten kunnen voelbaar zijn of zich uitbreiden naar de bovenrug, nek andere gewrichten. Daarnaast kunnen ontstekingen aanwezig zijn in de pezen en kan er een oogontsteking als gevolg ontstaan. Klachten zijn vaak het ergst aanwezig na rust, dus na het slapen of langere tijd zitten of liggen. Klachten verminderen naarmate er meer bewogen wordt.

Ontstaan

Er is nog niet veel duidelijkheid over het ontstaan van Bechterew. Er zijn geen duidelijke beschadigingen aanwezig en er is ook geen specifieke aandoening onderliggend aan Bechterew.

Behandeling

Bij de fysiotherapeutische benadeling Bechterew is het verminderen van pijn het hoofddoel, medicamenten zullen er voorzorgen dat de ontsteking remt en de pijn wordt afgenomen.

Het is belangrijk om het lichaam zo optimaal in beweging te houden. Onze fysiotherapeut kan u adviseren welke sport u kan doen. Daarnaast bestaat de behandeling uit het verbeteren van uw lichaamshouding en hoe u dagelijkse activiteiten op de voor u meest pijnvrije of optimale manier kan worden uitgevoerd.

Er kan gekozen worden na een traject van een op een behandelingen, om deel te nemen aan een groepsbehandeling speciaal voor patiënten met Bechterew.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dit kan op verschillende manieren, namelijk via ons telefoonnummer 035-7600645, e-mail ons via info@movewell.nl, onderstaand formulier of bekijk hieronder direct de online agenda van onze fysiotherapeuten en plan zelf uw afspraak in.

Carlien Dirkse van den Heuvel

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut
Jeroen Vermeer

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut
Simon Oosterhoff

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut
Angelagodecke032021

Angela Gödecke

Fysiotherapeut & Echoscopist
Laura-Burgess

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Contactformulier

Uw naam

Uw emailadres

Uw bericht

Hoe bereikt u ons?

Chiropractie Hilversum

Onze missie is om u goed te laten bewegen zonder klachten:
MOVE WELL FEEL BETTER!

rugrevalidatie oefeningen