Aan Huis Behandeling

Aan Huis Behandeling Fysiotherapie

Behandeling aan huis kan (tijdelijk) noodzakelijk zijn doordat u niet naar de praktijk kan komen door een operatie of door lichamelijke conditie. Indien u een verwijzing heeft komt de therapeut bij u thuis  of in een instelling de behandeling uitvoeren.

De Fysiotherapeut

De fysiotherapeut helpt u wanneer bewegen wordt bemoeilijkt door klachten aan het bewegingsapparaat. Als u een blessure heeft, beperkingen in bewegen wordt ervaren of als u een aandoening heeft kunt u een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Samen met u wordt er een behandelplan opgesteld om veilig en gezond te kunnen bewegen. De doelen worden gesteld naar aanleiding van uw klacht en uw persoonlijke activiteiten.

Aan Huis Behandeling

De aan huis behandeling zal net als in de praktijk bestaan uit een intakegesprek en een onderzoek. U heeft een verwijzing nodig van de arts om in aanmerking te komen. Wanneer u (tijdelijk) niet naar de praktijk kan komen, komt de therapeut naar u toe. Het in beweging brengen van een lichaamsdeel zal de hoogste prioriteit zijn, waarna het kan dat u vervolgens verder behandeld kan worden in de praktijk. Het doel is u zo optimaal mogelijk laten functioneren.

De Kwaliteit van de Fysiotherapeut

De kwaliteit van de fysiotherapeut wordt gewaarborgd doordat onze therapeuten staan ingeschreven bij in het BIG-register en in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Dit betekend dat de therapeut aan alle kwaliteitseisen voldoet die door de Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) zijn opgesteld.

Indicatie voor Fysiotherapie aan Huis

Indicatie voor fysiotherapie aan huis is er bij klachten altijd. Wanneer u klachten aan het bewegingsapparaat ervaart kunt u terecht bij de fysiotherapeut. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Wachten met lichamelijke klachten kan ervoor zorgen dat klachten erger worden en dat het langer duurt voor klachten verminderen.

Tarieven voor fysiotherapie aan huis of in een instelling 

Indien u niet aanvullend verzekerd bent of indien u door de te vergoede behandelingen heen bent.

 

Aan huis

Intake en onderzoek na verwijzing €49,00

Behandeling fysiotherapie €46,00

 

In een instelling

Intake en onderzoek na verwijzing €49,00

Behandeling fysiotherapie €46,00

Vergoeding voor fysiotherapie aan huis of in een instelling

Behandelingen aan huis van de Fysiotherapeut worden vergoed afhangend van uw klacht vanuit de basis of de aanvullende verzekering.

Vanuit de basisverzekering

Fysiotherapie bij een chronische aandoening van de ‘chronische lijst’ wordt vanaf de 21ste behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Fysiotherapie bij jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering de eerste 9 behandelingen vergoed. Jongeren tot 18 jaar met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen vergoed krijgen.

 

Vanuit de aanvullende verzekering

Overige behandelingen van klachten van een fysiotherapeut worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Raadpleeg uw polis om te zien voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent.